Роль та зміст освітніх послуг в умовах соціалізації та інформатизації економіки

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

Автори

Дибач, І. Л.
Дыбач, И. Л.
Dybach, I. L.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті розглянуто передумови формування ринку освітніх послуг як відповіді на загрози та виклики, що має наша країна в контексті інтеграції вітчизняної економіки до світової економічної системи. Визначено, що, незважаючи на різноманітні підходи до трактування терміна «освітні послуги», дослідники окреслюють ряд характеристик, що їм притаманні. Зазначено, що особливий вплив на становлення вітчизняного ринку освіти мають соціалізація та інформатизація економіки. Розглянуто соціалізацію економіки як чинник підвищення рівня якості життя та ефективності управління трудовими відносинами. Опрацьовано напрямки імплементації соціалізації економіки. Встановлено, що інформатизація економіки є процесом формування умов задоволення інформаційних потреб, центром якого є людина. Вивчено процес становлення економіки знань та виділено етапи становлення інформаційного суспільства. В контексті соціалізації та інформатизації економки запропоновано розглядати освітні послуги відповідно до концепції потрійної спіралі, що дозволяє збалансувати відносини між державою, бізнесом і закладами вищої освіти.

Опис

Дибач, І. Л. Роль та зміст освітніх послуг в умовах соціалізації та інформатизації економіки = The Role and Essence of Educational Services in the Context of Socialization and Informatization of the Economy / І. Л. Дибач // Бізнес Інформ. – 2019. – № 7 (498). – C. 115–122.

Ключові слова

освітні послуги, заклади вищої освіти, соціалізація, інформатизація, образовательные услуги, высшие учебные заведения, социализация, информатизация, educational services, higher education institutions, socialization, informatization

Бібліографічний опис

Зібрання